2015 : IDMdenhaag conferentie & Prissma GO infobattle

IDMdenhaag conferentie over Microsoft SharePoint
Op 10 april 2015 organiseert IDMdenhaag weer een conferentie voor Alumni, stagebegeleiders, relaties en andere geïnteresseerden. Dit jaar gaat de conferentie inhoudelijk in op het gebruik van SharePoint in informatieomgevingen. Sprekers uit diverse organisaties gaan in op het beheer van documenten, online samenwerken en informatiebeleid. Het conferentiedeel sluit af met twee sprekers die dicht op het vuur zitten en ons meenemen in de toekomst van SharePoint en de ontwikkeling van de zoekfunctionaliteit.

Prissma GO InfoBattle
Aansluitend op de conferentie zal vanaf 16.30 de Prissma GO infobattle plaatsvinden, georganiseerd door het Haags InformatieNetwerk.
De InfoBattle is afgeleid van de populaire pubquiz. Het idee hierachter is dat het spelen van een intelligent spel prima samen gaat met het drinken van een drankje en het nuttigen van een hapje – en dat dan natuurlijk wél in de kroeg, met vrienden of collega’s… Deelname vindt plaats in teams die uit maximaal vier mensen mogen bestaan. Je kunt je als groep of als individu inschrijven. Wij delen we de individuen in groepen in. Zo is het niet alleen een leuk spel, maar ook een mooie gelegenheid om collega’s uit het vakgebied te leren kennen!
Deelnemers strijden om een plekje in de landelijke finale aan het einde van het jaar.
De vragen gaan over onderwerpen uit ons werkveld, zoals social media, tools, methoden en technieken, en zoeken en vinden op het internet. Deze hebben we aangevuld met een algemene kennisvragenronde. De vragen worden mondeling en met behulp van een beamer gesteld. Je krijgt een beperkte vastgestelde tijd om de uitgedeelde antwoordbladen in te vullen. Op één specifieke ‘zoek-en-vind’ ronde na is het gebruik van elektronische hulpmiddelen niet toegestaan.

Programma

Willy van der Kwaak
Teamleider van de opleidingen InformatieDienstverlening & –Management en Business IT & Management aan De Haagse Hogeschool

Peter Becker
Hogeschooldocent bij de opleiding InformatieDienstverlening & -Management en ontwikkelaar van de nieuwe Hbo-ICT.

Klaas Jan Mollema
Hogeschooldocent bij de opleidingen InformatieDienstverlening & -Management en Human Technology. Bestuurslid van het Haags InformatieNetwerk en Prissma.

David de Haan
Realiseren van verbeteringen in de informatievoorziening van de gemeenteraad van Den Haag. Vanuit de behoefte van raadsleden en andere betrokkenen zullen we verbeteringen doorvoeren in processen, functionaliteiten en techniek. (voorheen: Als portaalmanager ben ik verantwoordelijk voor beheer en doorontwikkeling van Werknet, het nieuwe intranet van de gemeente Den Haag. Werknet vervangt de decentrale gemeentelijke intranetten en is gebaseerd op SharePoint 2013. In de doorontwikkeling zal het ook een platform worden voor samenwerking, workflow en integratie van applicaties.)


Eric Burger
Ik ben recordsmanagement- en informatie-governance specialist. Ik begeleid als projectleider, adviseur, trainer en interimmanager binnen dit vakgebied veranderingen in organisatie, werkwijze en functionele toepassing van automatisering. Veranderingen die samenhangen met toenemende technische mogelijkheden, snel groeiende verwachtingen van de informatie-consument en méér aandacht in bedrijf en organisatie voor het belang van compliance en risicomanagement in documentgerelateerde processen. De kern van mijn expertise en dienstverlening is records management en governance in Microsoft SharePoint 2013 en SharePoint Online in Office 365.


Robert Krom
Robeco – SharePoint consultant:
Sinds 2005 heb ik, als functioneel ontwerper, ervaring met SharePoint 2003, SharePoint 2007, SharePoint 2010, SharePoint Online (2010/2013). Mijn plezier haal ik uit het feit dat SharePoint een enorm veelzijdig platform is. Het is iedere keer weer een kick om, met de componenten binnen een omgeving de best mogelijke oplossing voor een cliënt te bedenken. Nog leuker vind ik het om functionele oplossingen te ontwerpen, prototypes te maken en dit zo te beschrijven iedereen begrijpt wat de cliënt voor ogen heeft. Bij voorkeur maak ik hierbij zoveel mogelijk gebruik van visuele hulpmiddelen.


Donna van der Beek
Student aan de opleiding InformatieDienstverlening en –Management

Daniël de Vette
Student aan de opleiding InformatieDienstverlening en –Management


Albert-Jan Schot
Albert-Jan, also known as Appie, is someone who lives and breathes SharePoint to such a degree that it has become second nature to him. He has numerous certifications to his name and can’t wait to get started on the SharePoint Master certificate programme. With his extensive knowledge, Albert-Jan is valuable source of information for colleagues. Albert-Jan not only enjoys stepping up to the challenge of designing, developing and building innovative SharePoint environments, he also has consultancy and training experience. As a true die-hard SharePoint developer, Albert-Jan is active on a range of SharePoint forums, blogs as well as on Twitter where he shares his knowledge and passion with others.

Jaap Mollema
SharePoint Consultant as part of the BPIO team for Microsoft Services Netherlands. Passionate about all things that are end-user focused within SharePoint. Let’s say: document management, records management, process optimization, collaboration and especially workflows!


programmaboekje

update dinsdag 7 april 11:10 uur
DE CONFERENTIE ZIT VOL.
DE INFOBATTLE HEEFT 6 TEAMS. meld je aan om mee te battelen :)

Aanmelden INFOBATTLE